KRS: 0000182916

"EFEKTY REALIZACJI PROGRAMU OPERACYJNEG0 POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020" Podprogram 2019

 

"EFEKTY REALIZACJI PROGRAMU OPERACYJNEG0

POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014 - 2020"

Podprogram 2019

Fundacja realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  od stycznia 2020 r. do sierpnia 2020 r.

      Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy klarowany);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier: (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

Pomoc żywnościowa trafiła do  5 130 osób znajdujących się w trudnej sytuacji   życiowej z terenu Powiatu Szczecineckiego

Wydaliśmy osobom potrzebującym 25 746 paczek żywnościowych, zawierających łącznie  381 061,56 kg żywności takiej jak:

  1. Kasza gryczana – 11 016 kg
  2. Herbatniki maślane – 6 112 kg
  3. Mleko – 56 904,00 l
  4. Ser podpuszczkowy dojrzewający – 14 590,00 kg
  5. Szynka drobiowa – 20 754,00 kg
  6. Pasztet wieprzowy – 3 431,04 kg
  7. Filet z makreli w oleju – 12 977,12 kg
  8. Cukier biały – 33 890,00 kg
  9. Olej rzepakowy – 31 902,00 kg
  10. Groszek z marchewką – 19 200,00 kg
  11. Fasola biała – 18 600,00 kg
  12. Koncentrat pomidorowy – 9 228,80 kg
  13. Buraczki wiórki – 7 987,00 kg
  14. Powidła śliwkowe –15 509,00 kg
  15. Makaron jajeczny muszelki  – 38 130,00 kg
  16. Makaron kukurydziany bezglutenowy – 7 280,00 kg
  17. Ryż biały – 26 400,00 kg
  18. Gołąbki w sosie pomidorowym – 16 156,00 kg